menu
Головна » Статті » Новини ЧР ЦТКЕ УМ

Семінар-практикум "Шкільний музей як осередок патріотичного виховання підростаючого покоління"
На семінарі були присутні педагоги 17 навчальних закладів району. Розпочала захід директор ЧР ЦТКЕ УМ Артеменко І.П., яка зазначила: "Питання удосконалення роботи шкільних музеїв на сьогоднішній день є вкрай актуальним. В рік 70-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників шкільні музеї повинні стати осередком патріотичного виховання підростаючого покоління... Музеї при навчальних закладах є  однією із форм розвитку творчої самодіяльності і громадської активності школярів. Діяльність музею повинна спрямовуватись таким чином, щоб кожне нове покоління учнів продовжувало роботу своїх попередників. При такій цілеспрямованій праці зберігається наступність музейно-краєзнавчої роботи. В наш час  співдружність школи, сім'ї і громадськості в роботі шкільного музею є однією із важливих ланок відродження національної свідомості і культури".

В роботі семінару брали участь методист КЗ "Харківська обласна станція юних туристів" Пушкар І.І., яка докладно зупинилася на веденні документації музея, науковий співробітник КЗ "Художньо-меморіальний музей    І.Ю. Рєпіна" Караулова М.С. з питанням про оформлення музейних експозицій та збереження музейних предметів, педагоги району.

Підсумки семінару підвела методист відділу освіти Чугуївської районної державної адміністрації Кулинич А.Л., яка наголосила на важливості піднятих питань, оскільки остання паспортизація музеїв проходила у 2001 році. За цей період в багатьох шкільних музеях району змінився профіль, збільшилася  кількість експозицій, а тому протягом навчлаьного року закладам потрібно здійснити перепаспортизацію своїх музеїв та належним чином підготуватися до обласного конкурсу музеїв історичного профілю, який відбудеться у 2014 році.


Категорія: Новини ЧР ЦТКЕ УМ | Додав: anapa (25.11.2013)
Переглядів: 742 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]